31 Ekim 2014 Cuma

Müslümanların Ateistlere Soruları

Müslümanlar ateist gördüklerinde basit birkaç soru sorarlar. Sorular çoğunlukla hep aynıdır.

Seni kimin yarattığını düşünüyorsun?

Amaç ilk insandan bahsetmektir aslında. Çünkü “annem ve babam sayesinde, onların istemeleriyle dünyaya geldim.” dediğimde annemle babamı ve daha öncesini soruyorlar. Konu mecburen evrime geldiğinde ise “evrimi geç” diyorlar.

Ailen de senin gibi mi?

Kendileri ailelerinden farklı düşünemedikleri için, ezbere bir hayat yaşadıkları için, beni de öyle sanıyorlar.

Öldükten sonra ne olacak?

Bir şey olmayacak dediğimde inanamıyorlar “nasıl ya, öyle saçma şey mi olur?” diyorlar. Çünkü ödüllendirilmeyi bekliyorlar. Bir şey olmaması onları şaşkınlığa ve korkuya sürüklüyor.

Neden ateist oldun?

Önce şunu anlamalılar; her ateist doğduğunda inançlı değildi. İnançlı bir aile tarafından, dine göre yetiştirilmedi. Ben inançlı bir ailede büyüdüm. Düşündüğüm, sorguladığım için de ateist oldum.
Ayrıca, her insan ateist doğar. Dini, beyni yıkanarak öğrenir, daha doğrusu ezberler.

Ne zaman böyle (böyle diyerek küçümsemeye çalışırlar) oldun?

Başımdan kötü bir olay geçti ve sığındığım allah yardım etmedi diye inanmadığımı sanırlar. Böyle bir şey olmadı ama olsaydı ve bu yüzden inanmıyor olsaydım, “allah sabrını denemiş” diyeceklerine eminim. (Tanrıya inanan insanlar)

O kadar mucize oluyor, nasıl olur da inanmazsın allah’a?

Mucize denilen şeyler genelde allah diyen aslan, üstünde allah yazan koyun ve allah yazan salatalıklardan ibarettir.

Allah yoksa kanıtla?

Allah'ın yokluğunun kanıtı, kutsal kitabındaki çelişkiler, yanlış bilgilerdir. Bunu, Allah'ın Yokluğunun Kanıtı yazımda açıkladım.

Başın sıkıştığında, derdin olduğunda neye sığınıyorsun?

Bir şeye sığınmak yerine, sorunun çözümünü ararım. Eğer yoksa çözümü yapacak bir şey yok der, geçerim. Bu zamana kadar hangi Tanrı (tamam sen Allah de buna) başı sıkışana yardım etmiş? Bunu okuyan müslüman, "ben hastaydım dua ettim, iyileştim" diyebilir. Tedavi görmeden iyileşmemiştir. Tedavi görmeden iyileşse bile bu Tanrı'nın varlığını kanıtlamaz. Tedavi ile iyileşenler ise bunu, "Allah'ın izni ile" diye yorumlarlar. Ama böyle bir durum yok. Tanrı senin iyileşmeni sağlayıp, küçük çocuğun tecavüze uğramasına sesini çıkarmıyor öyle mi? Bu soruya sabır falan diyeceksen buraya bak. İyi bir şey (iyileşmek gibi) Tanrı'nın varlığını kanıtlıyorsa, dünyanın her yerinde olan kötü olaylar da Tanrı'nın yokluğunu kanıtlar. Düz mantık.

Evrim teorisi doğruysa ara form göster?

Çok sayıda ara form vardır. Archaeopteryx bunlardan biridir. Bununla ilgili iki tane güzel video (Ara geçiş türleri, Archaeopteryx) var.

Bir iğneyi gördüğünde onun bir ustası olduğunu biliyorsun da, bu kusursuz canlıların yaratıcısız meydana geldiğine nasıl inanırsın?

İğne cansız varlıktır. Cansız varlıktan, canlı varlık üzerine tespitlerde bulunmak saçmadır. Buna benzer çok örnek var. Bunun daha geniş hali Risale'de var. Aynı şekilde gemi örneği de verilir. Bunların bir ustasının veya yaratıcısının olduğunu tecrübelerimiz sayesinde biliriz. Ama Tanrının bir insan yarattığını tecrübelerimize dayandıramayız. Ayrıca bu cansız varlıklar doğada kendiliğinden oluşmazlar. Zaman içinde gelişim gösteremezler. Canlılar ise kendiliğinden oluşabiliyor, zaman içerisinde değişim gösterebiliyorlar.

Bu örnekler genelde Tanrı arayışı içinde olanlar tarafından verilir. Doğada bilmedikleri konular için "doğaüstü bir güç (Tanrı) tarafından yapılmış olmalı." diyorlar. Bunun sebebi o konuyu bilmemektir. Geçmişte "Tanrı yaptı" denilen birçok doğa olayı günümüzde bilimsel olarak açıklanıyor. Maalesef buna hâlâ "Tanrı yaptı!" diyenler var.

Aklının olduğunu kanıtlayabiliyor musun? Allah'ın varlığını da böyle kanıtlayamazsın.

Akıl; düşünebilme yetisidir. Sorunlara çözüm getirebilmemiz, mantık kurabilmemiz aklımızın kanıtıdır. Beynin hangi lobları ne işe yarar biliyoruz. Düşünmemizi sağlayan kısım zarar gördüğünde veya bir bozulma olduğunda sağlıklı düşünemiyoruz. Yani aklın varlığı kanıtlanabiliyor.

Daha bunlar gibi bir sürü soru var. En genel haliyle sorulanlar bunlar.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ateistin kuranın ayetlerini çarpıttığı.islamiyete kurana peygamberimze iftiralar yaptığı açıktır.böyle bir konunun medyada yer alması da yanlıştır.sorular gençlığı kandırmaya matuftur. Yalan yanlık ve kasıtlı sorulara diyenst veya konuya vakıf bırinin cevaplaması gerekir inançlı insanların bu ateise haddini bildirmesi lazım.

    YanıtlaSil