31 Ekim 2014 Cuma

Allah'ın Yokluğunun Kanıtı

Müslümanlar hep Allah’ın olmadığına dair kanıt istiyorlar.

Önce Allah’ın tanımını yapalım. Özelliklerini sıralayalım.

Allah; her şeyi yaratan, zamandan bağımsız olan, geçmişi ve geleceği bilen, yazan, her şeye gücü yeten, her şeyi bilen bir Tanrıdır.

Bize Tanrı’nın var olduğunu ve bu özelliklere sahip olduğunu Kuran söylüyor. Yani onun varlığına delil olarak gösterilen şey Kuran’dır.

“Onun varlığına delil, sadece Kuran değildir. O olmasaydı dünyayı kim yaratırdı?” gibi şeyler söyleyen cahiller oluyor. Bu, Tanrı'nın varlığına delil değildir. İsteyen istediği Tanrı’nın ismini söyler ve “bu yaptı.” der.

Eğer yukarıdaki özelliklere sahip olduğu iddia edilen Tanrının, o özellikleri barındırmadığını kanıtlayabiliyorsak, bu, onun hayal ürünü bir varlık olduğunu gösterir.

Tanrı’nın yokluğunun kanıtı budur. Onun sıfatlarının yanlış olduğunu kanıtlamak, onun yokluğunu kanıtlamaktır.

Tanrı, ilk insanı ve onun eşini nasıl yarattığını kuran’da söylüyor. Bu gerçek dışıdır. Bilim bize bunun gerçek olmadığını, canlıların evrim geçirdiğini gösteriyor. (Kuran’a Göre İnsan Yaratılışı)

Her şeyi bilmek; hiç hata yapmamak, hiç yanılmamaktır.

Geçmişi ve geleceği bilen bir Tanrının hata yapmaması, düzeltme yapmaması lazım.

Enfal 65. ayette “sizden yüz kişi bulunursa, onlardan bin kişiye galip gelir.” diyor.

Enfal 66. ayette “Allah yükünüzü hafifletti. Sizde zayıflık olduğunu bildi. Sizden yüz kişi bulunursa, onlardan iki yüz kişiye galip gelir.” diyor.

Allah’ın bu zayıflığı sonradan bilmesi, geçmiş ve gelecekteki her şeyi bilir sıfatının yanlışlığını kanıtlar.

Nahl suresi 15. ayette “Sizi sarsmaması için yeryüzünde sağlam dağları, yolunuzu bulmanız için de ırmakları ve yolları yarattı.” diyor.

Enbiya suresi 31. ayette "Onları sarsmasın diye yeryüzünde birtakım dağlar diktik." diyor.
Dağları, bizi sarsmaması için yarattığını söylüyor. Yani dağların, sarsılmaları (depremleri) engellediğini açıklıyor. Dağlar depremleri engellemez. Hatta Kırıklı Dağlar fay hattının oluşmasına sebep olur. (Daha ayrıntılı bilgi için tıkla.)


Olduğu iddia edilen bir varlığı kanıtlamak, iddia edenlerin işidir. Hem ortaya hayal ürünü, yorumlar karşısında çok esnek bir varlık atacaksın ve kesin bir şekilde var diyeceksin hem de bunu kanıtlamak yerine, aksinin kanıtlanmasını isteyeceksin. Saçmalık.

Allah’ın varlığına dair hiçbir delil yoktur. Ama bu bahsettiğim çelişkilerin hepsi, onun yokluğuna kanıttır. “O nasıl olurdu, bu nasıl olurdu?” demek bir kanıt değildir.

Eğer gerçekten Allah var olsaydı ve Kuran onun sözü olsaydı, bir tane bile çelişki, yanlış bilgi bulamazdık. Ama çok sayıda çelişki ve yanlış bilgi var. Bu, Kuran’ın bir insan tarafından, o zamanki bilgiler ışığında yazıldığını gösteriyor.

Müslümanların, yokluğu bu kadar belli olan, çelişkiler içerisindeki bir Tanrı için “ya varsa?” demeleri çok komik ve saçma oluyor. Yapmayın böyle komiklikler.

46 yorum:

  1. Evet o kadar cok celiski varki Kutsal kitaplarda; dogru olmalari imkansizdir. Ayni Noel babanin olmadigi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi tane bi
      le çelişki yok aksine kuran mucizelerle doludur ve bilime birçok nokatda ışık tutmuştur. nasa bile şakkul kamer mucizesini kanıtlamıştır. bunu örnek verdim hani imkansızdı ya. bide bilim bilim diyosunuz bilimde hiçbişey yoktan var olamaz. o başlangıçtaki tek hücreniz ya da her ne zıkkımsa o nasıl oldu ondan önce hiçbişe yokssa. Allah'ın varlığının delilleri o kadar açık ki... ama bunun için görme organı olan gözü değil akıl gözünü kullanmanız gerekir. sizin sorgulamanız sözde. ben de sorguluyorum ama her sorguladığım sorunun cevabı beni rabbime daha da yakınlaştırıyor. gerçekten sorgulasaydınız islamın her emrinde bir hikmet olduğunu da görürdünüz.

      https://sorularlaislamiyet.com/ozel-dosya/genclerin-kafasini-karistiran-21-soru



      https://kuran-ikerim.org/kurana-iman/kuran-mucizeleri/bilimsel-mucizeler



      https://tr-tr.facebook.com/notes/ate-h%C3%B6st/greenernautilus-kurandaki-bilimsel-hatalara-cevap/665292073564938/




      Sil
    2. Hay dinine sokim.arap ozentisi defol lan kuranini sikerim

      Sil
    3. Ulan müslümanlardan it gibi korkuyorsunuz adın bile yazmıyor cehennem köpeği

      Sil
    4. evrim. islam 1029 kere çelişti

      Sil
    5. Allah sana Kuran'da bana inanmayanlara hakaret etme tartışma diye emir veriyor. Sonra da adam haklı olarak Allah'ına kuranina küfrediyor. Bunun günahı bir bok bilmeyen Kur'an okumaya aciz yobaz müslümanadir.

      Sil
  2. Elinize sağlık güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Baştan sona cansız atomlardan oluşuyorsun aynen herşeyde olduğu gibi atomlar da ne irade ne güç nede kudret var bir şeyin icadı için lazım olan 3 şey ilim irade kudret bunlardan biri eksik oldumu bir şeyi icad edemezsin ve yaratip şekil veremezsin şimdi baştan sona donatıldığın atomlarda ne ilim var ne irade var nede güç var.peki cansız bir şeyden(elementden)senin gibi mükemmel bir canlının ve sanâtlı ve hikmetli ve güç ve irade sahibi birinin çıkması sence tesadüf mü ? Bunu hangi akil kabul eder kendini her akilli zanneden adam anlamazmi ?bunu hangi mantık kabul eder ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atomda hiçbir güç yok derken bile hiç hayatınızda birşeyler okumadan bir konu hakkında bilmeden klasik bizim insanımız gibi bilmediği halde flozof olmayın. Kanıtlı cevap verin.işimize geldi mi bilim var diyorsınuz işinize gelmediği yerde mantık. Dinden bile bi habersiniz. Şurda bi aşır oku desem o ne diyecen gelmiş burda ahkam kesiyorsun. Dünyada ki tüm dinler birer narkozdur insanlara bunu unutma. Devletler, zenginler, politikacılar bunu çoook yıllardır kullanıyor. İnsanlar ne zaman yerleşik yada bir arada yaşamaya başlarsa hemen bi din ya da bi mit yada bi kahraman çıkar.

      Sil
    2. Ayrıca cansız elementten oluşuyorum diyorsun ve nasıl olduğunu soruyorsun sana senin anlayacağın şekilde söyleyeyim. Bir tohum nasıl fidan oluyorsa insanda bir maddenin evrimleşmesi ve 4.5 milyar yıl boyunca bir sürü şekilde yaşayarak bu hale geldi. Sadece zamansal fark var arada. Şimdi ya evrimi kabul edip insanın yaradılış setüvenini kabul edecen yada maddenin en küçük yapı taşınında bu şekilde evrimleşmediğini reddedip kendi tezini çürütecen. Ki zaten allah bilimle aynı şeyi söylüyor sadece yaratılış şeklini ve zamanını net olarak açıklamadığı için bizim zerre kadar okumayan insanımız hazır kuran var deyip doğru yanlış ne varsa ordan söylüyor. Ulan senin dinini bile nasıl doğru savunman gerektiğini sana yazarak kendime senin adına cevap veriyorum geri zekalı

      Sil
    3. Senin burda tohumu örnek vermen gerçekten şaşırtıcı bi durum ayriyetten bu agrasif tavrın cahilliğinin göstergesidir. Akılcı olarak düşünmüyorsun insanın oluşunu tohumla açıklayamazsın sana tohumun nasıl bir çınara dönüştüğünü soracak olursam muhtemelen hayvandan örnek veririsin peki dostum bunların hepsi aynı mantık zaten Allahın biliğine ihlas suresinden örnek vermişsin gibi bi durum senin anlayacağın biçimde. Bir taşı milyar yıl bekletsen canlanırmı ? bu olayı zamana bağlaman anlamsız zamanla oldu deyip çok uzun süreler atfetmen seni bu işin içinden sıyırmaz sıyırmadığı gibi cahilliğini gösterir bu nasıl oldu? tek cevabın tasadüfen dostum. baya akılcı bi yaklaşım doğrusu. Evrim islama ters düşmez öncelikle islama uyarlanabilir. Yanlış anlama bak islam ona uyarlanmaz eğer kabul etmek istiyorsan islama uyarlanabilir ters bir ilişki yoktur. Evrimin %100 bir kanıtı yoktur bu arada neden bu kadar inanıyorsunuz anlamış değilim. Salt gerçeklermiş gibi sunmanız bir çabanızın olduğunu gösteriyor. İlk canlının oluşumunu tesadüflere atfedip yıllar içerisinde tek bir canlı kalıntısı yapamamamız şunu kanıtlar

      Ey insanlar! Size bir misal verilmekte; dinleyin onu: Allah’tan başka kendilerine yalvarıp yakardıklarınız var ya, hepsi bunun için bir araya gelseler bile bir sinek yaratamazlar! Hatta sinek onlardan bir şey kapsa, onu dahi ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, kendinden istenen de! Hac Suresi - 73

      bak bende ALlahın kanıtını yaptım nasıl olucak :)

      bir milyar varil toplasan her verilin başına 10 tane bilim adamı diksen bu varillerin içerisinde canlı oluşumu için ne gerekiyorsa koysan ( elektril , protein vs.) bu variller yıllarca karıştırılsa deneyler yapılsa bütün şartlar sağlansa gene bir sonuç elde edilemez. Yıldırıma, suya , toprağa verdiğiniz bu güçler tesadüfen oluşmasına rağmen biz bunun üzerine en zeki varlıklar olarak hiçbirşey koyamaıyoruz. Ayrıca buradaki tesadüf olur ya da olmaz değil sayılamayacak kadar etken mevcut. Kuranı kerime söverek bi yere varamazsınız anca kendinizi kandırırsınız. Eğer mantıklı bir şekilde konuşur fikir ortaya koyarsanız elbette dikkata alınır. Düşünmek bakımından yobazsınız. Sonuçları tahlil etmiyor bilim adamı ne derse kutsaldır deyip onu burda savunuyorsunuz. Allahın varlığını kuranla çürütmek mantıksızdır kardeşim kelam alimleri bile isbat-ı vacipi kuranla değil felsefe ile yapıyor. Kuran hikaye kitabı değil her ayetinden cilt cilt tefsir çıkan bir derya. Hangi ayet ne zamn hangi olay üzerine inmiş arştrıp konuşmak lazım çocukça hatalar yapıyorsunuz. Felsefi olarak Allahın varlığı çok güzel yapılıyor hatta bilimde buna destek çıkıyor. Siz öyle bir cahiliyettesinizki entropi var deyip evrendeki düzeni inkar ediyorsunuz Allah hidayet versin

      Sil
    4. peki alakasız olucak yazdığının hepsini birer birer okudum fakat demişsin bir taşı milyar yıl bekletsen canlanır mı, yanıt verdiğin arkadaş evrimi bir canlı üzerinden örnek vermiş tohumdan yani ve senin zamanla taş evrim geçirmez demen saçma geldi, evrim dediğimiz şeyi sadece canlılar geçirebilir ve senin cansız bir cismi örnek olarak ele alman mantıksız

      Sil

  4. İki ayet dikkatli okunduğunda farklı iki durumdan söz edildiği anlaşılacaktır. 65.ayette bir Müslüman kişinin inkar eden 10 kişiye bedel olduğu bildirilmektedir. Bu kişilerin zaafsız olmaları halinde bu oran geçerlidir. Bu aynı zamanda, kesin inancın zafere etkisinin ifadesidir. Fakat 66. ayette ise zaaf halinde olanlar için farklı bir durum bildirilir. Zaaf halinde olan yüz kişinin, iki yüz kişiyi yeneceği bildirilir. İki ayet arasında bir çelişki yada bir birinin hükmünü kaldırması diye bir şey söz konusu değildir. Zaaf olmaması durumunda 65. ayetteki hükümler geçerli iken, zaaf durumunda ise 66. ayetteki hükümler geçerlidir.

    YanıtlaSil
  5. cok sayida celiski var deyip duruyosun ama sadece 2 tane koymussun pasam yaz hepsini de bakalım neymis o celiskiler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Qhqjwwjwjjwj daha çok mu rezil Olcan

      Sil
    2. Kanıtın yoklugu yokluğunun kanıtı değildir

      Sil
    3. Kur an da bana beyin organıyla ilgili bir ayet söyler misin. Hani diyer tüm göz kulak burun ağız yüz kalp gibi organların somut varlığı var olduğu gibi. O zamanlar kenan illeri ve o bölgelerde insanlar öumyalanırken beyinleri atılırmış sadece kalp kalırmış. Çünkü düşünen ve yaşam veren organ kalp zannedilirmiş. O yüzden beynin varlığı o bölgelerde daha yokmuş. Hatta yunanlı düşünürleri kovarak göndermiştir mısır ve o bölgedeki devletler.sırf beyin kalpten daha önemli dedi diye. Bunu açıkla.allah için. Ama diğer tüm organları saydıklarımın tüm görevleri söyleniyor hiç mecazen anlamlandırılmadan. Sadece kalbe mecazen anlam verildi demeden gerçekten aklın beyin tarafından yönetildiğini kanıtla bana. Ben senden bunu istiyorum. Başka manipüle cevaplar vermeden. Lütfen

      Sil
    4. Amk arap ozentisi muhammetin el ilah ismindeki putunun adı Allahtir...

      Sil
  6. Mükemmel bi canlı yaratılmış demişsin de peki doğuştan engelli kişiler niye yaratıldı bacağı olmayan kolu fazla olan zihinsel engelli allahın yarattığı canlılar hepsi muazzam olması gerekmiyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin dediğine bakacak olursak bazıları zengin bazıları fakir, bazıları sağlıklı bazıları sağlıksız, bazıları müslüman olarka doğuyo bazıları ise başka bir dinde doğuyo gibi örneklerle eşitliğin olmadığını söylemiş oluruz. Ama şöyle bir durum vardır ki eşitlik adalet değildir. Mesela adam öldüren ile hakaret eden aynı suçu alamaz herkese gerektiği müdahale yapılmalıdır işte Adalet budur. Allah ta herkesin imtihanını farklı yapmış ve ahirette herkese farklı cezalar verecektir. Yanı sakat olarak doğanlar gibi istisnalar Allah 'ın olmadığını değil herkesi farklı imtihana sokmasıdır.

      Sil
    2. Allahı insanları kusurlu yaratması da yine Allahın yokluğuna delil değil bir sanatçı sanatında istediği tüm nesnelere ve objeler dayanarak hazırladığı eserde kimse bunu sorgularken aaa bu sanatta yer alan bu mükemmel sıradısı varlık olan saniyede milyonlarca hücresinin yenilendiği insanın kolu kırık o zaman bu sanatçı yoktur diyorsun bir daha düşün bence😂😂😂

      Sil
    3. Kanıtın yoklugu yokluğunun kanıtı değildir

      Sil
    4. Kanıt var abi.Tüm canlıların nefesi adedince var hatta.Ama imamı Gazali efendimizin "cahille tartışmaya girme"sòzüne uyuyorum.Çünkü böyle bir yokluk ispatı olmaz. Üstelik yok hiçbir zaman ispat edilmez.Şu an gencim.Ama emin olun sözler köşkü youtube kanalı sayesinde sorduğunuz her soruya cevabım var Allahın izniyle.

      Sil
  7. Mükemmel bi canlı yaratılmış demişsin de peki doğuştan engelli kişiler niye yaratıldı bacağı olmayan kolu fazla olan zihinsel engelli allahın yarattığı canlılar hepsi muazzam olması gerekmiyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlak eşitlik hiç bir zaman olamaz yoksa bir adam çıkıp sana der ki bu binayı yık benim buraya bina yapma hakkım var başka bir adam derdi ki bana para ver hani eşitlik benim de zengin olmam lazım dı der VE EN BÜYÜK ÖRNEK ŞU ben sana TUZ ŞEKER PROTEİN YAĞ versem sen bana bir tane beyin yapabilir misin peki senin beynin nasıl oldu bana şun açıkla madem istisnai bir dünya da yaşıyoruz bu durum a istisna sebep olur adı üstünde peki ben sana bir kaseye un dök desem sen un tanelerinden bir kule inşa edebilir misin istisna şuur gerektirir bu yüzden tanrının varlığına da ev yapımı bir deneyle kanıtlarım siz üşengeç ve şükürsüz ateistlere

      Sil
    2. Ya kardeşim allah için işinize geldimi herkes ona göre sorgulanacak diyorsunuz da ya anasından yeni doğmuş %90 engelli birini niye yaratsın. Onun hakkı değil mi dünyada yaşamak. Belki öbür dünyayı istemeyecek gittiğinde çünkü orayı bilmiyor. Ya bu kadar gerizekalı olmayın allah aşkına. O zaman bu kadar fakir aç insan bu kadar savaşlar var daha neyi bekliyor. Bu insanlığın suçu ne. Yaratmasaydı beni o ki bana ihtiyacı yok diyorsunuz. İnsana ihtiyacı yok diyorsunuz. Şeytanla anlaşamadı diye beni niye cezalandırıp şeytanı o anda yok etmedi. Demekki bi satanistlik var tanrıda. Ya arkadaş düşünmüyor musun. Şimdi milyarlarca yıl sana hizmet etmiş en önemli varlığı bir anda silersen tabi ki o da sinirlenip hakkını ister. Çünkü nefsi de sadece şeytana biz gelmeden yine allah vermiş. Ya bana ihtiyacı yok, ibadetime ihtiyacı yoksa beni niye yarattı. Beni yarattı o zaman şeytan inanmadı diye niye oracıkta onu cezalandırmadı. Ha diyeceksin ki senin sınav yapıyor. E kardeşim böyle sınav mı olur. Dünyada ki tüm müslüman sınıf islamiyetin başından beri hep cefa çekiyor. Diğer taraftan binlerce yıldır insanlar aç susuz ölüyorlar. 1 yaşına gelmeden açlıktan ölen çocuklar. Ne suçu var onlatın. Yaşamaya hakkı yok mu. Eğer bu yazdıklarıma da sınav dersen sana ve allaha bi sorum var. Tekrar başa dönüyoruz bu soruyla. E beni yaratmasaydın. İhtiyacında yoksa bana. Yoksa bizim halimize bakıp can sıkıntını mı gideriyon. Yoksa çok kötü birimi tanrı. Soruyoruuummm ... 👍

      Sil
  8. Sonsuz,ucu bucağı,duvarı olmayan bir evrenin içerisindeyiz.evrende bir toz parcası kadarız eger butun bu evren sadece bir din ve birkaç milyar insan icinmi yaratıldı güldürmeyin beni.peki neden milattan önce tanrı kavramı yoktu? Ilk medeniyetler kendi putlarına tapıyordu tanrıdan habersiz ozaman hepsi cehennememi gitti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şüphesiz Allah hiç bir kavmi rasulsuz ve başıboş bir halde bırakmadi o ilk medeniyetler kendi cehaleti içinde kavrulmuş gönderilen peygamberleri inkar etmiş topluluklardır ayriyeten evrenin bu büyüklüğü Allahın bosubosuna biseyler yarattığını kanıtı değil tam tersine neler yaratabilecek kadar büyük ve muazzam bir ilah olduğunun ve her baktığımızda bu evren içinde bir toz parçası kadar olduğumuzu anlayıp düşünüp ders çıkaralım diye ve ayriyeten eğer Allahın varlığında dair bir sorun yaşıyorsan aynada kendine bak an ve an yenilendiği i farkedip tekrar ona doneceksin🤔🤔🤔😅

      Sil
    2. İlk insandan beri Tanrı vardır. Çünkü ilk insa bizzat peyganberdir. Kuranda 124bin peyganberden bahsediyor. HZ nuh (as) m.ö dir mesela. Sonsuz diye bi kavram mevcut değildir bu evrende sonlu dur sonlu herşeyin bir başlangıcı vardır. Nedeni başlangıcı yoksa sonuda olamaz. BUna bilimden kanıt olarak entropi yasası veriliyor evrendeki sürekli bir enerji akışı olduğu. Eğer evrenimiz sonsuz olsaydı çoktan bu enerji akışı sağlanmış ve bütn yıldızlar ışınğını yitirmiş olacaktı. Peki bu evren sonsuz değilse bir hiçlikten meydana gelmişse bunu yapan kimdir ? Buradan tanrının bazı sıfatları çıkıyor ( soyut,somut olmayışı, iradei olduğu,kudret sahibi olması) gibi.Kuranı kerime bakıp Allah böle laf söylermi ? deyip kuranı inkar etmek gibi bu söylediklerin.

      Sil
  9. Din kardeşlerim bırakın şu saçma sapan düşünceleri de artık silkinip kendinize gelin. Allah vardır ve bunun bir çok kanıtı vardır. Kur-an'ı Kerim'deki cümleleri anlamak istediğiniz gibi anlayıp cahillik yapıp daha fazla kendinizi günaha sokmayın. Kanıt mı istiyorsun aç Kur-an'ı Kerim'in mealini baştan sona oku,YouTube ta bir sürü video var izle sana söyleyeyim işte bir kanal"Sözler Köşkü" gibi daha birçok kanal var. Bu dünya gelip geçici.Hiçbir şey tesadüf değil. Aksini iddia eden cahildir biraz okusun ve düşünsün!

    YanıtlaSil
  10. "Kur'an'a göre insan yaradılışı" adlı ateist sekmesinde belirttim burda da belirteyim...


    Ateistler, kendi aralarında âyetlerde çelişki aramışlar. Bazı âyetlerin çelişkili olduğunu iddia ediyorlar. Ateist postuna bürünen misyoner diyor ki:
    Sual: İnsanın yaratılışı, Kur’anda çamurdan, topraktan, sudan falan denilerek on çeşit farklı ifade vardır. Bunlar çelişki değil mi? İşte âyetler:
    1- Döllenmiş Yumurta
    O, insanı alekadan yarattı. (Alak 2) [Aleka’yı, embriyo, döllenmiş yumurta veya kan pıhtısı olarak tercüme edenler oluyor.]

    2- Nutfeden
    O insan, [rahme] akıtılan meninin içinden bir nutfe [sperm] değil miydi? (Kıyamet 37)
    Rahimlere atılan meniden insanı yaratan siz misiniz, yoksa biz mi? (Vakıa 58-59)
    O, insanı bir damla nutfeden [spermden] yarattı. (Nahl 4)
    Biz insanı katışık bir nutfeden [spermden] yarattık. (İnsan 2)

    3- Sudan
    Her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi? (Enbiya 30)
    Allah, her dabbeyi [her hayvanı, her canlıyı] sudan yarattı. (Nur 45)
    Sudan bir insan yaratıp onu nesep ve sıhriyete dönüştüren Odur. (Furkan 54)

    4- Topraktan
    Allah nezdinde İsa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona ol dedi ve oluverdi. (Al-i İmran 59)
    Sizi topraktan yaratması, Onun [varlığının] delillerindendir. (Rum 20)
    O sizi yerden [topraktan] yarattı. Ve sizi o yerde yaşattı. (Hud 61)
    Sizi yerden [toprakta] yarattık; yine sizi o yere [toprağa] döndüreceğiz. (Taha 55)

    5- Balçıktan
    Biz insanı, kuru çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattık. (Hicr 26)
    O sizi çamurdan yarattı. (Enam 2)
    Biz insanı süzme çamurdan yarattık. (Müminun 12)
    O, insanı, pişmiş [tuğla gibi] bir balçıktan yarattı. (Rahman 14)

    6- Toprak ve Meni
    Allah sizi topraktan, sonra meniden yarattı. (Fatır 1)
    Yarattığı her şeyi güzel yaratan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayan Odur.
    Sonra onun zürriyetini, değersiz, hakir bir sudan [meniden, spermden] üretti. (Secde 7,8)

    7- Topraktan, nutfeden, alekadan
    Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirilmekten şüpheniz varsa, [bilin ki] biz, sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] sonra alekadan sonra yapısı belli belirsiz bir et parçasından yarattık. (Hac 5)
    Sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alekadan yarattı. (Mümin 67)
    Allah sizi topraktan, sonra nutfeden [spermden] yarattı. (Fatır 11)

    8- Aşamalardan geçerek
    Sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek O yarattı. (Nuh 14)

    9- Tek nefisten
    O, sizi bir tek nefisten [Âdem’den] yarattı. (Enam 98, Zümer 6)
    Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. (Hücurat 13)

    10- Yoktan yarattı
    İnsan düşünmez mi ki, o hiçbir şey değil iken biz onu yoktan yarattık. (Meryem 67)
    CEVAP
    Ateist bunları meallere bakarak yazmış. Halbuki bu ilim işidir. Arapça’nın inceliklerini ve tefsir ilmini bilmek ve Resulullah efendimizin bu âyetleri nasıl açıkladığına vakıf olmak gerekir. Her zaman yazıyoruz, meallerden din öğrenilmez. Tıp kitabı okumakla doktor olup ameliyat yapılmaz. Anayasa kitabını okuyan hukukçu olamaz, Anayasayı da anlayamaz. Yüzme bilmeyen birinin eline bir tahta verip okyanusun ortasına bırakarak, tarif edildiği gibi sen burada yüzmeyi öğren denmez. Mealden dinin hükümleri öğrenilmez.

    Türkçe’de olduğu gibi her dilde deyimler vardır. Manası ile söylenen farklı olur. Mesela bir kimseye gözümden düştün veya gözüme girdin denilse, göz ile hiç alakası olmadığını Türkçe bilen herkes bilir. Birine gözüme girdin, seni çok sevdim, yanımda çok itibarın var, seni takdir ediyorum dense, bunlar birbirinden farklı şeyler değildir. Farklı kelimeler kullanmakla başka şeyler söylenmiş olmuyor.

    Ateyiz reyiz kalkıp demesin ki madem Kur'an kolayca anlaşılabilir şekilde yazıldı biz neden anlamıyoruz? Arap olmadığın için anlamıyorsun ateyiz reyiz, sen Kur'an-ı Kerim'in çevirisine bakıyorsun sadece. Hatırlatmak isterim ki Kur'an Arap toplumuna Arapça dilinde indi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siktir lan Allahını sikeyim senin yarağım Allah var olsaydı o göt Allah dünya bu halde olmazdı zaten amk oç

      Sil
  11. Şimdi maddeler halinde açıklayalım:
    1- Bu âyette, insanın alekadan yaratıldığı bildiriliyor. Aleka = Erkekten gelen sperm [meni] ve dişiden gelen ovumun [yumurtanın] birleşmesiyle, yani döllenme ile oluşan organize yapıdır. Embriyo zamanla cenin ve çocuk oluyor.

    2- Burada, insanın spermden meydana geldiği söyleniyor. Herkes bilir ki başlangıç olarak elbette çocuk spermden meydana geliyor. İnsan sûresinin ikinci âyetinde ise, biraz daha açıklamalıdır. Katışık nutfe deniyor. Yani erkekten gelen spermin ve kadından gelen ovumun birleşmesiyle meydana geliyor deniyor. Bunun çelişki neresindedir?

    3- Her canlının sudan yaratıldığı bildiriliyor. Sperm de içi hücre dolu bir sudur. Yine insanın meniden geldiği bildiriliyor.

    4- Burada ilk insanı yani Âdem aleyhisselamı topraktan yarattığı bildiriliyor. Sonraki insanların oluşumu ile bunun ne ilgisi vardır ki çelişki olsun.

    5- Bu maddede de, insanın çamurdan yaratıldığı bildiriliyor. Çamur, sulandırılmış toprak demektir. Hadis-i şerifte açıklandığına göre, Allahü teâlâ dünyanın her yerinden alınan toprağın çamur haline getirilmesini emrediyor, bu çamur iyice yoğruluyor. Bu çamurdan bir insan heykeli meydana getiriliyor. Güneşte kalarak pişmiş tuğla gibi oluyor. Sonra, Allahü teâlâ bu heykele can veriyor ve Âdem aleyhisselam meydana geliyor. İlk insanın topraktan veya çamurdan yaratıldı denmesinde bir çelişki yoktur.

    6- Burada ilk insanın topraktan, çamurdan meydana geldiğini, sonrakilerin ise, meni vasıtası ile ürediği bildiriliyor. Diğerleri ile çelişkili bir durum yoktur.

    7- Burada ise öteki âyetlerin bir nevi açıklaması yapılıyor. İnsan önce topraktan, meydana geldi. Sonraki insanlar da sperm vasıtası ile çoğaldı. Sperm de kadında meni ile aleka halini, sonra cenin halini aldığı bildiriliyor. Yani çocuğun meydana geldiği devreler anlatılıyor. Burada da hiç çelişki yok.

    8- Bu âyette de yedinci maddedeki durum açıklanıyor. İnsanın belli devreler, aşamalar halinde meydana geldiği açıklanıyor.

    9- Burada da, bütün insanların tek kişiden Hazret-i Âdem’den geldiği bildiriliyor. İkinci âyette de, Hazret-i Havva validemizle Hazret-i Âdem’den geldiği bildiriliyor. Bu ikisi farklı bir şey değildir.

    10- Bu son maddede ise, ortada hiçbir şey yokken, ilk insan topraktan, sonrakiler de meni vasıtası ile yaratılmış oluyor. Bu on maddenin hiç biri, diğeriyle çelişkili değildir.

    Netice:
    1- Allahü teâlâ her şeyi yoktan yarattı. Yani Onun yaratmasından sonra var oldular.
    2- Hazret-i Âdemi topraktan yarattı. Ondan Havva validemizi yarattı.
    3- Bu ikisinden diğer insanları [sperm, ovum vasıtasıyla] yarattı.
    4- Bunları ve yaratmasındaki aşamaları âyetlerinde bildirdi.

    Aslında âyetlerde çelişki olmadığını ateist kılığına giren misyonerler de pek iyi biliyorlar. Maksatları, çamur at izi kalır düşüncesiyle müslümanların zihinlerini karıştırmaya çalışıyorlar. Fen bilgisini iyi bilen, müslüman bunların tuzağına düşmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büküyorsun ayetleri

      bunu acklarmısın
      Kızınız henüz 12 yaşında. Kuranı öğrenme yaşı geldi dediniz ve eline Diyanet onaylı Kur'anı verdiniz. Kızınız okumaya başladı ve Nebe 33 geldiğinde "Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar" sözünü okudu.
      Baba, burda ne demek istiyor diye size sordu..

      Ne cevap verirsiniz?

      Sil
    2. BU Kuanın el yazması olduğunumu gösteriyor dostum.
      Allah cc bu ayette kullarında bir arzu uyandırıyor. Senin aklının alamayacağı şeylerin yazılması saçma olmazmıydı? bu dünyadaki en büyük arzulardan birisi şüphesiz kadındır burdan ahirette cinselliğin olacağıda çıkıyor aynı zamada ve inanalarıda mücdeliyor.
      34. ayette dolu dolu kadahler ifadeside mevcuttur. Ve bunlar hiçbir şeyi çürütmüyor.


      Herşeyi unut ve şunu düşün bu kuran-ı kerim el yazması olduğunu farz edelim. şuanda güncel olarak
      Hiristyanlıkta 2.5 milyar
      islamda 2 milyar

      inanan kişi var. dünya nüfüsunun yarısından fazlası sadece bu iki din azımsanacak kadarı da dinsizdir.

      BU kitap el yazması ise çok planlı bir şekilde hazırlamış olması gerekirki bu kadar insanı inandırabilsin. Ve tek kişinin yapıpda yayabileceği bir şey değildir bu sistemli bir çalışma lazımki bu kadar büyük bir sonuç elde edilsin. Tahmin edersinki böyle bir çalışmayı kitapdan bir iki ayette böle iş olurmu deyip çürütmek çok olası değil. Ayriyetten bu kadar çok insanın yalan üzere toplanması imkansızdır. Şöyle bir misal düşün amerikaya ben gitmedim bir tanıdığımda yok gidem ama varlığına %100 inanıyorum. Ama hiç görmedim. Şimdi ben desemki amerika yoktur bu insanlar toplanmış bana oyun oynyorlar ne kadar saçma ve cahilce olurdu ve insanların bunu 100 yıllarca sürdürmesi ne kadar olası ? ( 124.000 peyganber, evliyalar, çeşitli kerametler gördüğünü idda edenler, cinlerle bi takım ilişkide bulunanlar dahi allahı kanıtlar zincirleme olarak) Bu kadar kanıt varken tek lafdan onuda derinine inmeden islamı karalaman ve en acısı bu yazdıklarımın senin için bişey ifade etmemesi ya da tepki olarak yapabileceğiniz tek şeyin küfür etmek olması;
      Yoksa sen, onların büyük çoğunluğunun gerçekten senin davetine kulak verdiklerini yahut doğru dürüst düşündüklerini mi sanıyorsun? Aksine onlar, başka değil, bir hayvan sürüsü gibidirler, hatta tuttukları yol bakımından daha da sapkındırlar. furkan suresi 44

      olasılığa göre hareket etsen dahai bu evren ve kainetın eniyi açıklamasını Din yapmıştır. Felsefi olarakda tek sonuç bir yaratıcıya çıkar bizim imnımız oluru olamzdıya kalmadı Elhamdürillah.

      Allah hidayet versin

      Sil
  12. bir teorem vardır bilir misiniz bütün maddeler olduğuna döner diye o bizi yopraktan yarattı ve toprağa dönüyoruz biz öldükten sonra ayrıştırıcı varlıklar bizi naapıyor zannettiniz bizi AZOTLU bileşiklere çeviriyor sonra bizi toprak yapıyorlar bizi öyle karıncalar falan yemiyo yani

    YanıtlaSil
  13. ve bu 3. yorumum şöyle ki bir insan dünya da elmanın olduğunu söylemek için bütün dünyayı gezmesine gerekmez fakat bir ateistin yokluğuna dair kanıt bulması için bütün her yeri gezmelidir ayrıca bir tane yorum gördüm bilimşn evrimi kanıtladığına dair lan CALİFORNİA Lı bilim adamı bile evrime inanmasına rağmen evrimin asılsız bir kuram olduğunu söylüyor siz daha burada neyi tartışıyosunuz ve yine amerikalı başka bir bilim adamı ateist ken bütün dini kitapları okumuş fakat kur anı okumamış kuranı okuduğundada hemen müslüman olmuş ve şöyle demiiş benim müslüman olmamın sebebi bu kitapta TANRI NIN RESMEN KULUYLA YÜZ YÜZE konuşmasını gördüm diğer kitaplarda tanrı sanki sekreteri varmış gibi konuşuyor fakat bı TANRI öyle değil demiş BU TABİİ Kİ BİR KANIT DEĞİL AMA HAKLILIK GÖSTERGESİ yorumun ilk başında yazdığım en bitirici kanıtlardan bir tanesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La tosunum var olduğunu idda eden asıl tüm dünyayı da gezse mecbur kanıtlayacaktır. Asıl yok olduğunu iddia eden kanıtlamak zorunda değildir. Sen böyle devam et. Zaten kuşlar da koşmaktan yoruldu

      Sil
  14. Adam doğru demiş Allah diye bir pezevenk yoktur olsa dünya bu halde olmazdı zaten

    YanıtlaSil
  15. Lan sikik ataist 3 ayet yazmışsın önü Yok ardı yok milleti çelişkiye düşüruyorsun

    YanıtlaSil
  16. Müslümanlara cahillik yaptıklarını söylüyorsun ancak bu kur'an ayetlerinin tefsirini okumayacak kadar da üşengeç olduğunu görüyorum. Her ayetin meali anlaşılamaz, zaten tefsir de bunun için vardır. Kur'an meali Google Translate çevirisine benzer. Kur'an Arap alfabesi ile yazılışıdır. Meal Türkçeleşmiş halidir. Tefsir de kur'an meali yanlış anlaşılabildiği için (aynen böyle) orada yazan mealin aslında ne ifade ettiğini gösterir. Kur'an-ı Kerim Allah tarafından gönderilen bir kitaptır, bunun kanıtı ise içindeki ayetlerin bazıların gelecekten haber vermesidir. Örneğin (Hadid 25) Biz demiri gökten indirdik, (Zariyat 47) Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz (evrenin genişlediğinden bahsediliyor) , (Bakara 29) Yeryüzünde ne varsa tamamını sizin için yaratan, sonra göğe yönelerek onları, yedi gök olarak tamamlayıp düzene koyan O’dur ve O, her şeyi hakkıyla bilmektedir. vb. bir çok ayet bulunmaktadır. Buradaki asıl cahilliği ne yazık ki sen yapmışsın.

    YanıtlaSil
  17. Tanrı neden insanları yakıyor? Merhamet sahibi olmak bu mu? Kimse kendi isteğiyle doğmuyor ama tanrı hem yaratıyor,hem günahkar yapıyor! Bu nasıl bir sevgi,merhamet,adalet?..

    YanıtlaSil
  18. Evreni böyle yaratan bir varlik olsa olsa en yüksek mertebeden bir sadist olabilir. Yani sayet varsa dinlerin yüce tanri olarak tanimladigi pislik ya seytandan kat kat daha fena bir yaratiktir ya da seytanin ta kendisi. Sefll mahlukati - i mok.

    YanıtlaSil
  19. Allahın varlığı inananları bağlar inanmıyanları bağlamaz siz inanmayın hiç önemli değil sizin inancınız veya inançsızlığınız size bizim inancımız bize cehennem size cennet bize

    YanıtlaSil