29 Aralık 2014 Pazartesi

İslam'da Hasır Altı Edilen Gerçekler.

İşleyeceğim konuyu Turan Dursun 1990’larda kaynaklarında işlemişti. O zaman Diyanet işleri eski başkanlarından sayın Prof Süleyman Ateş’in de buna yanıt niteliğinde iki ciltlik bir çalışması yayınlanmıştı. Diyanet İşlari başkanlığınca terceme edilen Tecrid-i Sarih’te ilgili hadis kısmında ayrıca önemli açıklamalar var. İşleyeceğim konunun asıl kaynağı Kur’an’da zaten vardır. Ayrıca hadis külliyatında da bu konuda çok zengin bir döküman var. İslami kaynaklarda bunun kadar kanıtları hem çok, hem de sağlam olan başka bir konu bulmak hemen hemen mümkün görünmüyor. Konu anlatılınca zaten anlaşılacaktır. Bir de geçmişten günümüze kadar islam otoriterlerince benimsenen ortak bir görüş var; onu anlatacağım. Ayrıc Bediuzzamn Sait Nursi’nin bir noktada fikrini belirteceğim. Bunların hepsi mevzu hakkında ayni şeyler söylemiyor: Hemfikir değiller. Özellikle Turan D ursun farklı, sayın Ateş farklı, İslam camiasındaki görüşle Diyanet’in tercemesindeki anlayış da farklı. Durum bu olunca, konuyu kanıtlarıyla ve her kesimin argümanlarıyla birlikte enine boyuna işlemek istedim. Kanımca yazının sonuna doğru bir şeyler netleşecek.

12 Aralık 2014 Cuma

Sevgili Putperest Türk-İslam Dünyası...

Arab Putperestliğinde Kabe'de ki putlara ait tüm nitelikler, edilen dualar, ibadetlere ne oldu sizce? Kısmen değiştirilerek Allah putunda ve İslam'da toplandı. Putlara ait bilgi birikimi yok edildi. İbraniler ve Hıristiyan Roma İmparatorluğunun İskenderiye kütüphanesini yakmaları ve Musa yalanlarının belgelerinin yok edilmesi gibi. Dinleri yalanlayabilecek her türlü bilgi ve belge yok edildi...! Abdullah (Allah'ın kulu) adam putperest. Muhammed'in Babası. Allah bir put. Arab lügatının ifade yeteneği ile kelimelerden oluşturulmuş bir put...!

Günde Beş vakit ezan okuyan deliler ve cemaati: İslam Dini tam bir akıl tutulması, Arab putperestliğinin, İbrani Yehowah inancından ilham ile Kabe' de ki 360 putun tüm (niteliklerinin) tek bir put (Allah)'ta toplanmasıdır. Babası Abdullah (Allah'ın ku lu-Allah put) Amcası Abduluzza (Uzza'nın kulu-Uzza put) Kur'anı kendi çağının aklı ve bilgi birikiminden ibarettir. Ruh, melek, şeytan, cin, cennet ve Cehennem inancı var olan inançlar (Allah, Huri ve Zebani Muhammed tarafından içi doldurlanlardır) Günde 5 vakit Allah'a kulluk borcu ödediğini düşünen kişi Allah putuna yalvarıp yakardığının farkında değildir. İslam'ın tüm İbadetleri Arab Putperestliği ibadetleridir. Dua ve ibadetler alışkanlık olunca, akıl sağlığınızı, düşünce, duygu ve davranışlarınızı (psikolojimizi) etkisi altına alır. Kendinizi dinin bir askeri olarak görürsünüz...